Yachting program

 

Tectona grandis, pravi Teak

Njegova domovina je južna in jugovzhodna Azija (Indija, Indonezija, Malezija, Tajska in Burma). Prvovrstni teak, ki se ga uporablja v navtične namene prihaja iz Burme, tako je danes Burma Teak sinonim za visokokakovostni teak. Teakov les je rumeno rjave barve, katera na soncu dobi značilno srebrno sivo patino, ki služi tudi kot naravna zaščita lesa.

Teakovina je na otip prijetna, mehka in žametna, kljub temu pa strukturno zelo žilava. Njegovo prvovrstnost v navtiki odlikuje odpornost na glive in plesen, kot posledica strukture, gostih letnic in kemične sestave. Zaradi zelo majhnega skrčka pri sušenju se uporablja tam, kjer so hitre menjave suhega in vlažnega obdobja. Ker se poleg tega lahko obdeluje, se največ uporablja za pohištvo, konstrukcije in je praktično nenadomestljiv pri ladijskih palubah.

Naše podjetje že vrsto let sodeluje z več uspešnimi in priznanimi izdelovalci yachting programov, med katerimi je tudi proizvajalec slovenskega porekla »ELAN Yachting«, ki našo troslojno teakovo ploščo uporablja za izdelavo palubnih mizic in druge opreme elitnih jaht in plovil.