O podjetju

 

Podjetje I-Les Iskra d.o.o. se je razvilo iz obrtniške dejavnosti pred več kot 40 leti v majhni vasici Gornji Ajdovec na Dolenjskem. Lastnik Pavel Iskra je svojo obrt začel v majhni delavnici z le nekaj osnovnimi stroji za predelavo in obdelavo lesa. Želja po kakovostnem in konkurenčnem delu ga je gnala do razvoja in širitve svoje obrti vse do današnje velikosti, ki je presegla mejne okvire samostojnega podjetništva. Z letom 2013 se je podjetje preoblikovalo v družbo z omejeno odgovornostjo (d.o.o.).

Trenutno podjetje šteje 40 zaposlenih in ima tudi svoj razvojni oddelek, ki skrbi za razvoj, optimizacijo in kakovost delovanja proizvodnje. Sama proizvodnja poteka na dveh obratih - v Gornjem Ajdovcu in v Soteski - ter omogoča predelavo od hlodovine do končnega produkta - troslojne plošče.
V Soteski poteka prva faza predelave, lastna žaga pa zagotavlja neodvisnost od sprememb in nihanj na trgu lesnih sortimentov. Hlodovino za predelavo se nabavlja v domačih gozdovih in s tem zagotavlja visoko kakovost le-te ter pomemben doprinos k regionalnemu razvoju, saj z odkupom lesa od domačih lastnikov gozdov še dodatno pospešujemo uporabo slovenskega lesa.
Primerno krojen in razrezan les se nato odpelje na drugo lokacijo v Gornji Ajdovec, kjer poteka druga in hkrati končna faza izdelave. Ta faza zajema sušenje, stiskanje in izdelavo troslojnih plošč z velikim poudarkom na kvaliteti končnega izdelka.

Nadaljnji razvoj podjetja bo temeljil na postavitvi inovativne avtomatizirane proizvodne linije, ki bo pod kontrolo usposobljenega osebja lahko znatno povečala današnjo kapaciteto proizvodnje. S tem se bodo stroški proizvodnje zmanjšali, konkurenčnost našega proizvoda pa bistveno povečala.

I-Les Iskra

I-Les Iskra